gebruik van de ferret finder

 

De ferret finder is eigenlijk onmisbaar bij het fretteren, en een schep natuurlijk ook

Heeft het fret eenmaal een konijn te pakken gekregen in de bouw (hol van het konijn) , komt deze zo vlug niet naar buiten, soms duurt het een half uurtje, maar met een beetje pech zit je uren te wachten op je fret.

Daarom adviseer ik ook iedereen een ferret finder aan, er zijn verschillende merken en soorten, de één beter/slechter dan de andere.

Wij gebruiken de deben mk3 ferret finder.
 
 

De ontvanger in je tas en de zender om de hals van het fret met een bandje of tuigje.

Leer je van het begin af aan, om de zender aan te zetten zodra je het fret in het vervoerskistje zet, als je vertrekt bij de auto. Zodat de zender altijd aanstaat als het fretteren begint.

Als de batterijen leeg raken geeft de ontvanger dit aan, en de batterijen van de zender gaan 300 uur mee, dat is dus heel veel fretteer plezier.

Iedereen hoopt hem niet nodig te hebben, maar als het nodig is, staat de zender aan en is het fret, zeer vlug terug gevonden. Wat wel zo gemakkelijk is, want dan kun je verder gaan met fretteren, en hoeft geen uren te wachten
 
In deze filmpjes wordt de werking van de deben mk3 ferret finder uitgelegd (engels)
 
 
 
hier hebben we een fret uitgegraven, dat een konijn te pakken heeft gekregen, hier ziet u ook hoe de deben mk3, met grote precisie werkt, een vrij diep gat recht naar beneden, uitgekomen bij het fret.