bevesteging van de ferret finder zender

Wij hebben de ferret zender bevestigd aan een harnasje voor fretten.
 
Ook hebben wij een belletje hier aan bevestigd.
 
       
Velen denken dat dit is om een konijn sneller uit het hol te jagen, echter is dit niet het geval.
Dit is om het fret terug te vinden in ruige begroeing, zoals in bramenstruiken en hoog gras. zeker als men een hol mist, en het fret komt hier uit, dan hoor je aan het belletje waar het fret zich bevindt.
 
 
hier nog enkele foto's, van beide systemen.
 
 
Je kunt ook een belletje bevestigen met 2 elastiekjes
 
 

De 2 elasiekjes maak je op maat van het fret, 1 elastiek gaat om het lichaam van het fret achter de voorpootjes, de andere elastiek om de nek van het fret, zo blijft het belletje, langer schoon omdat het niet over de grond schuurt, blijft het fret ergens achter hangen, bv. een takje, dan komt het fret makkelijk los, want het fret trekt de elastiekjes gemakkelijk af op zo een moment.

 


Er is een oplossing voor als je in de zomer moet bestrijden, omdat dan vaak jonge konijnen op de bouw zitten, is de kans dat het fret een jong konijn krijgt te pakken groot, hier een voorbeeld van een zogenaamde bijtring, het fret kan de bek maar een klein stukje openen en niet bijten.
de bijt ring kun je ook gebruiken bij een fret dat bijt of  als anderen bang zijn dat het fret bijt.
 
Let op als je deze ring gebruikt, dat je zeker weet dat er geen ratten ,marter , bunzing enz. op de bouw zitten, want dan is het fret in gevaar.
 
Een fret in nood zo snel mogelijk uitgraven.
 
 
 
 
 
 
Zo zit dit eruit als het fret de ring "om" heeft.
 
ik heb de eigenaar van deze foto's niet kunnen achter halen, ik heb ze wel van het frettenforum gehaald en deze site staat bij "onze vrienden"
 
ik hoor graag van de eigenaar van de foto's of ik deze mag gebruiken.