Nieuws


fretteren met Jean - maandag 16 januari 2012

 
 
Vandaag  weer eens een keer, na lange tijd  met Jean op pad geweest, jammer genoeg kon Kenny niet mee.
Het was een mooi dag, beetje vorst, maar dat hebben/zien we graag als we gaan fretteren.
De honden deden hun best, en al vlug was een konijn gevonden , onder een kleine container, dus netten gelegd, maar om één of andere reden kwam het konijn weg, buidel niet goed gelegd of zoiets.
Dus maar weer verder, nadat de honden wat konijnen uit de beschutting hadden gejaad, kwamen we aan een kleine bouw, 2 pijpjes, maar loena markeerde konijn,  en jawel, er sprong niet één konijn maar twee.Dat was al een stuk beter.
Verder op dit stuk, waren geen bewoonde bouwen, teminste dat zeiden de twee honden, Loena en Layko.
Aan gekomen bij 3 contaners, half ingegraven, werden de buidels geplaatst, hier werden 4 konijnen gevangen, al ging dit niet zonder slag of stoot, het laatste konijn wilde er eigenlijk niet onderuit, maar werd na een half uurtje ook door het fret er onder uit gejaagd.
Verder gelopen en zag ik een konijn in een taluud liggen, deze van boven genaderd en een slag met mijn (stevige) wandelstok gegeven, konijn op de plaats dood, de teller stond nu op zeven.
We zouden om één uur stoppen en het was ondertussen, al twaalf uur, nog een kleine bouw pakken en naar huis werdt afgesproken.De honden deden nog enkele konijnen op, en hier ging één een bouw in, vier netten werden gelegd, en het fret werd opgezet, twee konijnen sprongen en kwamen beide weg, waarschijnlijk omdat ik teveel met loena bezig was, deze is nog wat onrustig als het fret wordt opgezet, en telaat de konijnen zag springen.
Na deze teluurstelling, werdt besloten nog een kleine bouw, wel iets groter, af te spannen met buidels, hier sprongen drie konijnen en bracht de teller op tien stuks.
We vonden het welletjes en keerden terug naar de auto, waar we enkele foto's maakten en huiswaarts keerde.
Ieder 5 konijntjes mee, en deze zullen lekker smaken.
 
 


Terug naar de vorige pagina >