Nieuws


het fretteer seizoen is weer begonnen - zaterdag 29 september 2012

Nu de temperaturen wat zakken, ben ik er weer eens op uitgetrokken.
Omdat ik nu op een nieuwe plaats ging, was ik benieuwd, hoe het konijnen bestand was.
 
aangekomen, rond gekeken, veel konijnen, maar ook zieke konijnen (mixmatose).
 
de honden hebben 7 zieke konijnen opgeruimd, en deze heb ik begraven, om verdere besmetting met deze dieren te voorkomen.
 
ook nog 8 gezonde konijnen gevangen, maar dit was maar het tipje van de ijsberg, veel bouwen waren te groot voor mij alleen, meer dan 30 gaten, en deze heb ik dan ook laten liggen, voor als we samen met het team gaan.
het seizoen is in iedergeval goed begonnen, op de mixmatose na, maar dit heb je nu eenmaal in dit jaar getijde, laat de vorst maar komen en dan is het gedaan met deze vreselijke ziekte onder de konijnen.
 
 


Terug naar de vorige pagina >