De Hondjes

 
 
 
 
De hondjes van mij (rudy) zijn een boerenfox en een munsterlander en zijn echte werkhondjes, ze gaan dwars door bramensrtuiken als het moet, niets houdt hen tegen.,zeker als ze een konijn op het spoor zijn.
 
 
 
 
Dat een goede jachthond altijd buiten hoort, en niet binnen mag vindt ik nonsens.
Kijk maar hoe deze twee lieve rakkers erbij liggen, laat je niet verleiden door deze lieve blikken, in het veld zijn het killers .
 
De linker is chelty en was  de ervaren rot van 15 jaar.
helaas hebben we chelty moeten laten inslapen op de leeftijd van 15 jaar en 10 maanden , dit is een groot gemis voor ons team
 
 
De rechter is layko, en  is nu de oudste en meest ervaren fretteer hond die we hebben.
Layko is nu 6 jaar 
 

 

 
 
 
Zie hoe chelty mijn dochtertje warm houdt, toen ze een beetje ziek was. Ze kunnen dan ook goed met elkaar opschieten al is chelty niet speels. Layko daar in tegen, kan nog wel eens een wilde bras zijn, en is niet de liefste tegen vreemdelingen, maar dat trekt vlug bij.
 

 
Als zo'n klein hondje zijn bek open doet is het toch even schrikken, binnen 2 seconden heeft chelty een konijn dood
 
 
 
hier een filmpje hoe chelty een bewoonde bouw aangeeft, deze bouw heeft maar 1 uitgang, dus gemakkelijk op film te zetten of zij gelijk heeft.
 
 
Layko kijk soms zelf of een bouw bewoond is, eigenlijk is dit niet de bedoeling, en gelukkig komt dit niet vaak voor
 
 
 
 
Hier doet layko hoe het hoort, en geeft een bewoonde bouw aan
 
 
 
 
Dit is loena
 
Loena is een kleine munster (kleine heidelwachtel) en is nog niet zo lang bij ons, zij komt het komend seizoen ons team versterken.
 
 
 
 
Loena is nu 3 jaar, en doet volop mee in de jacht op konijnen, apporteren doet hij helaas niet, voorstaan en bewoonde bouw aangeven wel.
  
 
Na gedane werk rustig maar gespannen, toekijken hoe het baasje de buidels, hopelijk zorgvuldig neerlegt.
 
 
 

Ee goede hond is "goud" waard, en zou ze alle 2 niet kunnen missen, niet thuis en niet tijdens het fretteren. chelty was het grote voorbeeld voor deze layko en loena en doen haar nagedachte eer aan.